Baan Twente Levert Fuso eCanter aan Huuskes: 

Een Doorbraak in Duurzaam Transport voor de Zorg- en Bedrijfscateringsector
fuso

Baan Twente Levert Fuso eCanter aan Huuskes: Een Doorbraak in Duurzaam Transport voor de Zorg- en Bedrijfscateringsector

Hengelo, 23 juli 2024 – Baan Twente heeft met trots de levering van een gloednieuwe Fuso eCanter 7C18e aan Huuskes aangekondigd. Als totaalleverancier, producent en kennispartner op het gebied van eten en drinken voor de zorg- en bedrijfscatering, zet Huuskes een belangrijke stap richting duurzaamheid met deze volledig elektrische vrachtwagen.

De Fuso eCanter 7C18e, met een laadcapaciteit van 7,5 ton en een wielbasis van 3400 mm, is uitgerust met een medium accupakket en biedt zowel AC- als DC-laadmogelijkheden. Deze vrachtwagen biedt een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor de transportbehoeften van Huuskes.

Belangrijke Kenmerken van de eCanter 7C18e
  • Comfortabele Cabine: De eCanter beschikt over een brede, comfortabele cabine met drie zitplaatsen, die een uitstekend interieurcomfort biedt.
  • Krachtige Elektrische Aandrijving: De eCanter is voorzien van een efficiënte elektrische aandrijving met een eMotor van Bosch, die 175 pk levert en een maximumsnelheid van 15.000 tpm haalt. Dit zorgt voor een krachtige en onderhoudsarme aandrijving.
  • Flexibele Batterijopties: De vrachtwagen biedt twee batterijopties – het M-Pack met een capaciteit van 83,6 kWh voor een actieradius tot 140 km, en het L-Pack met 123,9 kWh voor een actieradius tot 200 km. Beide batterijen hebben een lange levensduur en maken gebruik van veilige LFP-technologie.
  • Efficiënte Laadoplossingen: De eCanter ondersteunt zowel AC- als DC-laden met respectievelijk 22 kW en 104 kW. De gemiddelde laadtijd varieert van 30 minuten tot 5 uur, afhankelijk van de gekozen laadoptie.
  • Geavanceerde Veiligheidssystemen: Voor optimale veiligheid is de eCanter uitgerust met assistentie- en veiligheidssystemen zoals ABS, ESP, Active Brake Assist, LDWS, en Active Sideguard Assist.
  • Praktisch Interieur: Het interieur omvat een volledig digitaal instrumentarium, een multifunctioneel stuurwiel en volautomatische airconditioning. De vrachtwagen is verder voorzien van een elektrische parkeerrem en een smart key systeem.
Innovatie in Koeltransport

Een bijzonder kenmerk van deze levering aan Huuskes is de geïntegreerde IMPERATOR Multiplo 6.5 koelmachine. Deze geavanceerde koelmachine is volledig elektrisch en kan onafhankelijk van de vrachtwagen werken dankzij een eigen batterijpack. Hier zijn enkele van de indrukwekkende specificaties en voordelen:

  • Flexibele Temperatuurregeling: De koelmachine is instelbaar van -20°C tot +15°C en kan tegelijkertijd twee compartimenten op verschillende temperaturen houden. Dit maakt het ideaal voor het vervoeren van diverse soorten voedingsmiddelen onder de meest optimale omstandigheden.
  • Onafhankelijke Werking: Met een batterijcapaciteit van 30 kWh kan de koelmachine minimaal 8 uur operationeel blijven. Bovendien kan de koeling overschakelen van de batterij naar walstroom, waardoor hij continu kan blijven werken zonder onderbreking.
  • Zonne-energie Ondersteuning: De koelmachine is voorzien van zonnepanelen op het dak van de vrachtwagen, die tot 40% van de benodigde energie leveren. Dit verlengt de operationele tijd van de koelmachine aanzienlijk en draagt bij aan de algehele duurzaamheid van het voertuig.
  • Geïsoleerde Laadbak: De Fuso is uitgerust met een geïsoleerde laadbak met een inhoud van circa 21 m³. Deze laadbak kan worden ingedeeld in drie ruimtes, waarvan twee gekoeld zijn. Hierdoor kunnen gebruikers tot 15 rolcontainers veilig en efficiënt vervoeren.
  • Gebruiksvriendelijkheid: De koelmachine schakelt moeiteloos tussen wegmodus en stand-by koeling, wat de flexibiliteit en gebruiksgemak voor de chauffeur vergroot.
Fuso eMobility

Fuso biedt een uitgebreid eMobility-concept, inclusief gedetailleerd advies en ondersteuning voor de eCanter. Dit omvat analyses van eigendomskosten en informatie over beschikbare subsidies en incentives. Klanten kunnen rekenen op ondersteuning bij de opzet van laadinfrastructuur in samenwerking met partners zoals Siemens en ENGIE.

Contactinformatie

Voor meer informatie over de Fuso eCanter en om een consultatie in te plannen, kunt u contact opnemen met Mark van Oostrum, Verkoopadviseur Trucks bij Baan Twente.

E-mail: m.vanoostrum@baantwente.nl
Bezoek onze website voor meer details: https://www.baantwente.nl/fuso

Over Baan Twente

Baan Twente (Mercedes, Ford, Smart, Voyah, Fuso en Mobility++) is het mobiliteitscentrum voor personenwagens, bedrijfswagens en trucks. Wij bieden een compleet scala aan mobiliteitsoplossingen. Van verkoop, leasing, carsharing, schadeherstel, onderhoud en reconditionering tot transport. Hoe deze het beste aansluiten op jouw wensen bepaal je helemaal zelf: YOUR WAY.

 

IMG_6785
IMG_6792
IMG_6783
IMG_6799